De Lommerte

RECHT VAN BIJ DE BOER

(H)EERLIJKE HOEVEPRODUCTEN


De Lommerte is bewust een kleinschalig gemengd landbouwbedrijf gericht op de korte keten. We bieden smaakvol weidevlees aan van Fleckvieh runderen. Wekelijks kan je op onze boerderij een pakket kraakverse groenten van een collega-bioboer ophalen. In de zomermaanden kan je voor een portie plukgeluk terecht in onze bloemenpluktuin en bloemenworkshops.FLECKVIEH RUND, DE SMAAK VAN VLEES

Dit unieke Alpenras leeft zich dagelijks uit op onze kruidenrijke weides. Het zijn sterke, zelfredzame dieren die bij ons de kans krijgen als hechte familiekudde te leven. Beschutting tegen zon, wind en regen vinden ze langs onze lommerrijke houtkanten. Het zijn onze grazende compostvaten in een roodbont gevlekt jasje. Ze geven een serieuze boost aan de bodemvruchtbaarheid en het bodemleven. Wist je dat er evenveel kilo's regenwormen in onze bodem leven als dat er kilo's koeien op de weide lopen?


Ook qua smaak zijn onze runderen uniek: vol en smeuïg. Voor zij die willen genieten van een (h)eerlijk stukje vlees.


Elk kwartaal kan je je vooraf bestelde vleespakket afhalen bij ons op de boerderij. Wil je op de hoogte gebracht worden van onze volgende vleesverkoop? Bezorg ons dan zeker je gegevens.

KRAAKVERSE GROENTEN, ELKE WEEK OPNIEUW

Zelf telen we geen groenten op De Lommerte. Maar onze collega Bernd van Bio-bij-Bernd is daar een echte krak in. Bernd stelt zijn bedrijf in dit filmpje voor.


Elke woensdag tussen 18u en 20u kan je je groentepakket (klein-groot-familie) afhalen op onze boerderij. De groenten variëren volgens de seizoenen. Biologische teelt en dagverse levering garanderen een optimale smaak, voedzaamheid en bewaarbaarheid.


Meer info en het inschrijvingsformulier voor een groente-abonnement vind je rechtstreeks op de website van Bernd: www.biobijbernd/groentepakketten. Kies bij afhaalpunt voor Veerle-Laakdal.

VELDBLOEMEN, PUUR PLUKGELUK

Onze boerderij is een heerlijke rustige plaats om te vertoeven. Je kan er genieten van de vele geuren en kleuren in de bloementuin. Ook de bijen, vlinders en vogels genieten mee.


Je kan zelf een veldboeket van biologisch geteelde snijbloemen komen oogsten. Dat kan met of zonder plukabonnement (zonder abonnement betaal je gewoon ter plekke). Plukabonnementen van 2, 3, 5 of 8 boeketten vind je in onze webwinkel.

WORKSHOP VELDBOEKET

Tijdens de zomermaanden kan je een gezellige workshop volgen. Bij een hapje en een drankje nemen we je mee in het verhaal van De Lommerte, je leert hoe je seizoensbloemen oogst en we creëren samen een mooi veldboeket. Je gaat naar huis met je eigen boeket blije bloemen en de nodige tips om je veldbloemen langer vers te houden.

Inschrijven voor een workshop doe je in de webwinkel.


OPENINGSTIJDEN BLOEMENPLUKTUIN

- van 3 juli tot en met september/oktober (einde plukseizoen afhankelijk van het weer)

- elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 09u00 tot 20u00 en zaterdag van 09u00 tot 12u00

OPENINGSUREN BLOEMENPLUKTUIN

- van 3 juli tot en met september/oktober (einde plukseizoen afhankelijk van het weer)

- elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 09u00 tot 20u00 en zaterdag van 09u00 tot 12u00

CONTACT

0478 30 23 56 (Bi)

0498 29 78 68 (Jan)

Tessenderloseweg 120        2431 Veerle-Laakdal

VOLG ONS

NIEUWSBRIEF

Copyright De Lommerte © Alle rechten voorbehouden